Hoppa till sidans innehåll

GF Kometen


Gymnastik är en sport som bygger på många olika akrobatiska övningar och kräver en kombination av extrem styrka, flexibilitet och god kroppsuppfattning. De redskapen vi använder oss av är trampet, hopp (plint), långmatta/airtrack. Airtrack är en 15m lång och 4m bred luftmatta som vi tränar mattövningar på. Man har även möjlighet att träna på ex frivolt och salto (bakåtvolt). Vi bygger upp från grunden så att gymnasterna småningom lär sig att bla göra frivolt. Vi tränar även fristående som också är ett moment inom redskapsgymnastiken. Fristående är en slags dans som ska innehålla olika akrobatiska övningar. Obligatoriska moment är bl.a. vågrörelse, piruett, styrkemoment, balansmoment och hopp.


 GF Kometen är en liten Gymnastikförening som grundades 1997 i Dalby av Katarina Svensson precis efter att kometen Hale-Bopp hade varit synlig, och därifrån fick föreningen namnet Kometen. Katarina Svensson bedrev gymnastik i Dalby kvinnliga gymnastikförening där hon hade barngymnastik och ungdomsgymnastik. Hon hade en grupp gymnaster födda 1987-1990 och det var ca 32 st som ville börja tävla, men det fick dom inte i Dalby kvinnliga gymnastikförening och därför startade hon och föräldrarna GF Kometen. De försökte först att starta en sektion under Gymnastik och Idrottsföreningen Örnarna men det accepterade inte Lunds kommun och då skulle de inte få bidrag.


 GF Kometen startades i början av sempember, och det var barn i åldrarna 7-10 år. De tävlade väldigt snart i Bjärred och hade med två pojkar de hade dispans för, Emil och Tomas. Publiken jublade när de sprang in och applåderade mycket mer för dem än för något annat lag, därför att de var minst och charmade hela publiken. De andra lagen hade toppat sina lag med elva- tolvåringar. Dräkterna som kometen tävlade i har Katarina Svensson designat och dom var lila och vita. Det blev bara två färger eftersom föreningan inte hade råd till fler färger.


 GF Kometen flyttades till Genarp för att träningslokalen i Dalby inte var anpassad till redskapsgymnastik då man varje träningstillfälle var tvungna att släpa alla redskap ner och upp för läktaren vid fram och undanplockning. Det var väldigt ansträngande och tungt för tränare och gymnaster. Därför flyttade GF Kometen år 2002 ut till Genarp, en liten by som tillhör Lunds kommun. Vi började med att träna i Häckebergaskolans lilla gymnastiksal men år 2004 i augusti flyttade vi in i vår nyinvigda idrottshall. Här tränar vi redskapsgymnastik två gånger i veckan och har en bra gemenskap tillsammans. Våra gymnaster är i åldrarna 6 år och uppåt.


 

Uppdaterad: 21 APR 2019 03:51 Skribent: Elin Andersson

Vi behöver ledare

Är du förälder som kan tänka dig vara ledare eller ställa upp någon gång när vi är sjuka eller annat så anmäl dig till oss.

Eller känner du någon ungdom som är i åldern 12 eller äldre som skulle kunna tänka sig vara ledare och tjäna en liten peng.


Postadress:
GF Kometen - Gymnastik
Katharina Svensson, Möllevägen 5
24754 Dalby

Kontakt:
Tel: 046200956
E-post: katarina.svensson@lu...

Se all info